אתם אוהבים שהבית נקי ומצד שני לא אוהבים לנקות? בשביל זה חברות רבות מנסות לשווק לנו שואבי אבק רובוטיים בהבטחה שהשואב יבצע את העבודה במקומנו. עם זאת, במקרים מסוימים נקבל תמורה לא הולמת ביחס לציפייה שלנו. אחת החברות המובילות בשוק היא חברת Dreame שנמצאת תחת חברת Xiaomi. החברה מעט שונה בנוף של החברות המייצרות מכשירי ניקוי ביתי מכיוון שהיא מציעה מחירים אטרקטיביים מאוד והמכשירים שלה נחשבים למתקדמים בשוק. לכן, ערכנו סקירה די מקפידה על שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS ולפניכם התוצאות.
להזמנת המוצר במחיר מומלץ מאתר מורשה (עם אחריות יבואן)
סקירת מוצר Bot L10 PLUS – על חברת Dreame
חברת Dreame אינה מותג מוכר בארץ, אך למעשה כבר קיים החל משנת 2015. מדובר על חברה צעירה ביחס לחברות אחרות בתחום הטכנולוגיה ומערכות ניקוי ביתיות ועדיין, עצם העובדה שהמוצרים שלה נחטפים בכל פעם מהמדפים מראה לנו שכנראה החברה יודעת מה היא עושה. חברת Dreame היא חלק מהשרשרת האקולוגית של Xiaomi, החברה מפעילה מכשירי ניקוי ביתיים חכמים ברחבי העולם. החברה מחזיקה ביותר מ-150 פטנטים מרכזיים הכוללים מנוע מהיר, ראיית מכונה חד קולרית, הפרדת ציקלון חרוט ועוד מגוון רחב של חידושים שהופכים את השואב הרובוטי ואת החברה עצמה למובילים. החברה מבטיחה תפוקה שנתית של מיליון יחידות ובעלת שלושה קווי ייצור מרכזיים. כבר ניתן לראות שמדובר על חברה מקצועית, אך כעת נרצה לצלול לעומק ה-Bot L10 Plus ולברר מהם היתרונות, החסרונות והאם הקנייה מומלצת במחיר הנוכחי.
סקירה ופתיחת אריזה – שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי
האריזה של ה-Dreame Bot L10 מגיע בצורה די סטנדרטית, אריזה שחורה עם לוגו בחלק החיצוני של האריזה. האריזה מגיע בממדים גדולים יחסית מכיוון שבתוכה נמצא גם את השואב עצמו וגם את בסיס הטעינה. אז מה יש לנו באריזה? באריזה נמצא את עמדת הטעינה, הוראות הפעלה, מגבים המתחברים בסקוץ' ואת השואב עצמו. השואב עצמו מגיע בצבע שחור מהודר, בחלקו הפרונטלי יש חיישנים שתפקידם לזהות את המיקום בו נמצא השואב. העיצוב של השואב הוא סטנדרטי ועגלגל, מיכל אבק בנפח של 400 מ"ל, מכיל מים בנפח של 150 מ"ל ומיכל איסוף בנפח של 4 ליטרים. אין הרבה מה להרחיב לגבי הנראות החיצונית שלנו, ההרכבה היא די פשוטה (עקבו צעד צעד אחרי הוראות היצרן).
בחלקו העליון של ה-Bot L10 Plus נמצא שלושה לחצנים, התחלה, הפסקה ולהפעיל ניקוי נקודתי לאזורים בהם יש לכלוכים עזים. דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שהשואב הוא יחסית עבה יותר משואבי אבק חדשים שהם דקים יותר בכס"מ בערך. חיישן ה-Lidar יושב על גבי המכשיר, יישר מתחת ללחצנים עליהם דיברנו זה עתה והוא נועד כדי להעניק חוויית ניווט מלאה. בצד התחתון של ה-L10 Plus תמצאו גלגל מסתובב בחזית, ושני גלגלים נוספים משני צדי היחידה שעוזרים לרובוט לשאוב אבק לפלס את דרכו בביתכם. גלגלי הצד עולים ויורדים, מה שמאפשר ל-L10 Pro לנקות ביעילות מגוון משטחים שונים. בשונה משואבי אבק אחרים שסקרנו, כאן אנחנו לא מקבלים חומר ניקוי ייעודי של החברה או פדים נוספים להחלפה. כאן תוכלו לקבל סרטון המתאר את פעולות השואב בזמן אמת:
להזמנת המוצר במחיר מומלץ מאתר מורשה (עם אחריות יבואן)
מפרט טכני:
- כוח שאיבה – 4000PA
- סוללה – נפח סוללה 5200mAh (עד 150 דקות)
- מיכל אבק – 400 מ"ל
- מיכל מים – 150 מ"ל
- מיכל איסוף – 4 ליטר
- אפליקציה – שליטה קולית והגדרות מובנות מראש
- מערכת ריקון אבק אוטומטית
- אחריות לשנתיים
- רעש – 62 דציבלים
מידות:
- גובה: 9.68 ס”מ
- רוחב: 35 ס”מ
- עומק: 35.3 ס”מ
סקירה והפעלה – שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי
דגם ה Bot L10 פלוס מציע 4 רמות יניקה הניתנות להתאמה ידנית באמצעות האפליקציה. מבעד לכך, ניתן גם להגדיר את שואב האבק הרובוטי לפעולות אוטומטיות. הטכנולוגיה החדשה מאפשרת לרבות לזהות על איזה משטח הוא נמצא ובהתאם לכך להתאים את פעולת היניקה המתאימה. הרובוט ניתן לשליטה מלאה באמצעות האפליקציה וקישוריות Wi-Fi. היתרון הגדול שיש לנו כאן כלפי מתחרים הוא עוצמת הסוללה שמעניקה לרובוט אפשרות לפעול במשך 150 דקות בין טעינה לטעינה (נפח סוללה 5200mAh).
אחד הפיצ'רים החדשים שמייחדים את הדגם הנוכחי הוא חיישן Lidar לניווט מדויק. החיישן סורק את המקום בו הוא נמצא ובכך יודע להימנע מריהוט, יודע לזהות משטחים שונים ולהגיע לרמת ניווט מדויקת.
כעת הגיעה הזמן לשלב ההוכחה. בחנו את ה-Bot L10 Plus בכמה סוגי משטחים שונים וסוגי פסולת, החל מרצפות ועד לשטיחים. התוצאות היו חלוקות, השואב ביצע את העבודה בצורה טובה על משטחים קשים, אך כאשר בחנו את השואב על גבי שטיחים עדיין נותר לכלוך (לא הרבה) על השטיח. כמו כן, במשטחים קשים (רצפות) השואב לא הצליח להסיר כתמים כראוי, כתמים דביקים בעיקר. עם זאת, בהפעלת עוצמת היניקה הגבוהה התוצאות היו הרבה יותר מרשימות, גם על גבי שטיחים וגם על גבי רצפות. אל תצפו ששואב האבק יבצע עבודה כמו שטיפה ידנית, הוא לא נועד כדי להחליף את "טקס" השטיפה, אלא כדי לשמור על הבית שלכם נקי במהלך השבוע.
חיישן ה-Lidar הוא הדבר האהוב עלינו בדגם זה, בעזרת החיישן השואב שוטף פילס את דרכו ברצפות בצורה שיטתית, לא נתקל ברהיטים וידע לזהות משטחים שונים כמו שטיחים. חשוב להבין, בפעמים הראשונות ייתכן וכן השואב שוטף ייתקע בדברים עד למצב בו החיישן כבר מזהה את מפת הבית בצורה מקסימלית. במהלך פעולת הניקוי עוצמת הרעש של השואב לא הגיע לרמות אליהן ציפינו, הופתענו לטובה. החברה מבטיחה עוצמת דציבלים של 62, זה כן נשמע לאוזן אבל בהשוואה לדגמים קודמים של החברה או של המתחרות, מדובר על שואב שוטף די שקט.
הפעלת המוצר באמצעות האפליקציה היא פשוטה, ההגדרות מאוד מובנות ויש הדרכה מופשטת. לסיכום השימוש שלנו בשואב אבק שוטף Dreame Bot L10 Plus, הניקיון שאנו מקבלים בעוצמת היניקה הגבוהה ביותר היא מעולה, אך עדיין לא משתווה לניקוי ידני. חשוב להבין, כאשר מדובר על שואב אבק רובוטי, הוא אינו תחליף לניקוי הבית אלא תפקידו לשמור על הבית נקי במהלך השבוע ככל הניתן. היתרון כאן הוא שיש לנו גם שואב וגם שוטף, ככה אנו מקבלים תוצאות טובות יותר. לקח זמן לרובוט להסתגל לניווט סביב הבית או כמו כן, ההתמודדות של הרובוט עם מכשולים שונים כמו גרביים שזרקנו על הרצפה הייתה לא מושלמת. בהתחשב במחיר אותו אנו משלמים על המוצר נקבל בסופו של דבר דגם טוב, אבל נוכל למצוא גם יותר טובים במחיר גבוה יותר. דבר נוסף, בד הניגוב שמגיע עם המוצר מומלץ להחלפה אחת לחצי שנה, ניתן לשטוף אותה במים לאחר 30 דקות של ניגוב.
האפליקציה פשוטה לשימוש ומאפשרת לנו לאחסן מפות עד שלוש רמות, האפליקציה נעזרת באפליקציית Xiaomi Home אשר עדיין פשוטה ונוחה לשימוש. יש לחבר את שואב האבק הרובוטי לרשת ה-Wi-Fi ולאחר מכן ניתן להתחיל להיעזר בה. האפליקציה מאפשרת לנו לפצל את המפה לחדרים שונים ולהגדיר גם שם אזורים אסורים. ניתן להתאים אישית את המפות באמצעות האפליקציה ולהתאים להן את רמת היניקה, מצב ניגוב, רטיבות של משטח הניגוב וכמו כן, תזמון ניקוי. ניתן גם לאתר השוב באמצעות פונקציית איתור על ידי התראה קולית.
חוות דעת על שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי – יתרונות
אפליקציה –
האפליקציה נוחה לשימוש, על אף שלא מדובר על אפליקציה ייעודית של חברת Dreame לרובוט, אלא אפליקציה של Xiaomi Home. באמצעות האפליקציה נוכל להגדיר בקלות את הגדרות הניקוי שלנו בכל חדר. כמו כן, ניתן לתפעל את הרובוט באמצעות שליטה קולית ולמצוא את השואב שוטף באמצעות התראה קולית או על ידי האפליקציה.
עוצמת יניקה –
בהשוואה לדגמים אחרים כמו Ecovacs T8 או Roborock S6 יש עוצמת יניקה פחותה והמחיר של השואב זהה. עוצמת יניקה גבוהה יכולה להבטיח לנו יכולות ניקוי שונות, החל משטיחים גבוהים ועד לאלמנטים דביקים. כפי שציינו, במהלך הבחינה בעוצמת היניקה הגבוהה התוצאות היו טובות יותר. עוצמת היניקה של Dreame Bot L10 Plus עומדת על 4000PA.
עוצמת פעולה –
במהלך פעילותו של השואב שוטף מדד הרעש עומד על 62 דציבלים. לרוב עוצמת הרעש של שואבים רובוטיים עומדת על כ-70 דציבלים ומעלה. כאן אנו מקבלים עוצמת פעולה שקטה מאוד, אך עם זאת עדיין מדובר במשהו שכן עשוי להפריע לשינה. לשם ההשוואה, שיחה סטנדרטית של שני אנשים היא בגובה של כ-52 דציבלים.
שניים במחיר אחד –
לא דיברנו על זה הרבה לאורך הסקירה כיוון שזה נראה מובן מאליו, אבל למעשה מדובר על יתרון מובהק. שואב אבק רובוטי זה הינו לא רק שואב, אלא שואב שוטף. זאת אומרת, אנו מקבלים פה גם שואב אבק וגם רובוט שוטף במכשיר אחד.
חוות דעת על שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי – חסרונות
ניווט –
מערכת הניווט דורשת מאיתנו די הרבה התערבות כדי להגיע לתוצאה הרצויה. עלינו להגדיר את החדרים, את המקומות האסורים לכניסה ולמעשה, החיישן Lidar אינו מבצע את העבודה בפעמים הראשונות כפי שהיינו מצפים ממנו. כאשר שתלנו אובייקטים כדי לבחון את החיישן הוא לא עמד במבחן באופן מלא.
חיות מחמד –
דעתנו האישית, דגם זה פחות מתאים למי שיש חיות מחמד. השיער מסתבך לעיתים סביב המברשת ויש לפעול באופן ידני כדי להסיר את השיער ולהמשיך בפעולה.
סקירה שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי – שאלות ותשובות
מה המחיר של השואב אבק שוטף?
המחיר של המוצר די מפתיע, מוצרים דומים בשוק עומדים על מחיר של כ-3,000 ש"ח בעוד שדגם זה עומד על כ-2,000 ש"ח בלבד בארץ. מבחינת איכות המוצר, הוא בהחלט שווה את המחיר ולדעתנו המחיר הנמוך נובע אך ורק כיוון שמדובר על חברת Xiaomi שמטרתה לבנות ליותר קהלים.
האם יש אחריות על המוצר?
המוצר מגיע עם אחריות של שנתיים, יש לבדוק טרם הרכישה שאכן אתם מקבלים אחריות מלאה של שנתיים לפחות. מקומות אשר לא מציעים לכם אחריות מלאה על המוצר הם מקומות לא מקצועיים, וסביר להניח שלא מדובר על דגם מקורי.
כמה זמן לוקח לסוללה להיגמר?
הזמן הממוצע של הסוללה מטעינה מלאה לטעינה ריקה עומד על כ-150 דקות. משך זמן הניקיון של השואב עומד בדרך כלל על שעה, תלוי בגודל המקום. היתרון הוא שניתן להפעיל את המוצר גם כשאתם לא בבית באמצעות האפליקציה. לא היינו מסתמכים על מערכות ניקוי גבוהות משעתיים וחצי.
סקירת חוות דעת – שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי
כדי להגיע לחוות דעת מוצקה יותר שלנו, רצינו לבחון חוות דעת נוספות של רוכשים בארץ ובעולם. להפתעתנו, חוות הדעת ברובן חיוביות. חוות הדעת השליליות מתייחסות לזמן הגעת המוצר (חוות דעת מאמזון), וכמו כן חוות דעת נוספות בהתחשב לגודל מיכל הריקון (שעומד על כ-4 ליטר). מבחינת הביצועים של השואב, חוות הדעת היו כמעט כולן חיוביות. למעשה, רבים גם טענו שהמכשיר עובד היטב בפני שערות של חיות מחמד והחיישן עבד גם תחת תנאי ניווט קשים. עם זאת, השואב כן נדרש לעזרה כדי לעלות על מדרגות אז יש כאן צורך לאלתר רמפה קטנה. חוות הדעת מתייחסות לכך שזהו שואב האבק הרובוטי הטוב ביותר שהם יכלו למצוא במחיר הזה. כפי שציינו, חברת Xiaomi בהחלט פורצת גבולות במחיר של המוצר ביחס לתמורה שלו.
מסקנות סקירת מוצר – שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS דרימי
עם הדגם הזה היו לנו עליות ומורדות, מצד אחד מדובר על חברה מאוד אהובה ובעלת מוניטין רחב, מצד שני הציפיות שלנו היו גבוהות יותר. המוצר לכל הדעות מבצע עבודה מעולה ביחס למחיר שלו, ואם אתם לא מחפשים שואב אבק שינקה את הבית בצורה יסודית עבורכם אלא ישמור על שגרה שוטפת, זהו הדגם הטוב ביותר במחיר הזה. היו דברים שמעט הפריעו לנו כמו לדוגמא החיישן שלא הצליח להימנע מאובייקטים מסוימים שאלתרנו עבורו. בסופו של דבר, עוצמת היניקה של השואב היא גולת הכותרת כאן ומאפשרת לנו לקבל תשובה לסוגים שונים של משטחים. לסיכום, ביחס למחיר שואב אבק שוטף Dreame Bot L10 PLUS עונה על כל ציפייה.
להזמנת המוצר במחיר מומלץ מאתר מורשה (עם אחריות יבואן)
כותב המאמר הוא איתמר ביטאן העוסק בסקירת מוצרי טכנולוגיה, מוצרי סאונד, מכשירים סלולריים, גאדג'טים, טלוויזיות חכמות וכלי נגינה, בעל ניסיון בסקירת מוצרי טכנולוגיה ב-7 שנים האחרונות. הכתבה היא על בסיס חוות דעתו וחווייתו, בצירוף חוות דעת גלובליות.